Siirry pääsisältöön

Helsinki Reissu

Luokkaretki päivä eillen keskiviikkona. Aamulla bussi lähti kello kuusi koulun pihasta hienosti puolituntia myöhässä kohti Helsinkiä. Yhdeltätoista piti olla Heurekassa ja n. kello yksi sitten Helsingin keskustassa. Tässä on nyt paljon kuvia joten kerron jotain aina kuvien jälkeen :D
Bussimatka meni jotenkin hitaasti ja se kyllä näkyi. Osa nukkui (tai yritti ainakin), eräs huudatti musiikkia koko matkan sekä yritti laulaa mukana ja sitten osa kuten minä vain alkoi sekoamaan pikkuhiljaa. Yhden pysähdyksen taktiikalla oltiin matkassa ja kerettiin hyvin heurekaan yhdeksitoista, itseasiassa jopa viisi minuuttia etuajassa.
Tarkoituksena oli mennä katsomaan Body World näyttelyä ja jos jäi aikaa niin sitten sai muutkin kiertää. Itse näyttely oli jotenkin todella tylsä ja ei siinä mitään ihmeellistä ollut. Aikaa todellakin jäi koska näyttelyn kiersi kymmenessä minuutissa.
Suuntasin ensimmäiseksi pyöräilemään kattoon. Pelotti ihan hirveästi kiivetä katon rajaan ja kavuta pyörän selkään joka kulki vajeria pitkin. Ensimmäiset metrit oli kamalia, mutta sitten kun tajusi että ei se pyörä voi kaatua niin sitten meni jo hiukan helpommin.
Yleisesti ottaen koko paikka oli minulle ainakin suuri pettymys. Olin odottanut jotain paljon mielenkiintoisempaa, mutta on nyt sitten ainakin käyty sielläkin. Heurekan jälkeen suunnattiin kohti Helsinkiä pikku kiertoreitin jälkeen.
Tälläiselle n. 5 kertaa elämässään Helsingissä käyneelle kaupunki oli todella iso! Kaikki oli suurempaa, paitsi tiet. Ne olivat jotenkin exstra kapeita. Bussi ei aina meinannut mahtua kääntymään teillä. No kuitenkin kierto ajelulla katsastettiin bussista käsin Tuomiokirkko, satama, Pihjalakatu sekä muutama korttelin matkalla kohti Kiasman edustaa johon bussi meidät jätti. Siitä jokainen sai lähteä mihin halusi ja takaisin samaan paikkaan piti palata puoli kuusi.
Aurinko porotti täydeltä taivaalta ja mittari näytti jopa 28 °C, kuuma siis oli.

Kaikilla oli hirveä nälkä joten suunnattiin ensimmäiseksi Raxiin. Kukaan ei sitten loppuen lopuksi syönyt kovinkaan paljon joten lähdettiin  kiertämään Foorumin kauppa keskusta. Miten voi olla noin vaikeaa shoppailla neli kerroksisessa jättiläistalossa? No kaikki löysivät jotain kivaa, ja omat ostokseni esittelen lopussa. Mari varsinkin rakastui Onlyssä kaikenmaailman vaateisiin, mutta joutui niistä suurimman osan jättämään kauppaan.
Gina Tricosssa Julialla meni hermot kun akku alkoi näyttämään 5 % ja sen oli pakko päästä lataamaan sitä. No kyllä maalaiset keinot keksii! Mentiin sovituskoppiin jossa onneksi oli pistorasia. Siellä se sitten "muka" vaihtoi vaatteita ja samalla latasi kännykkäänsä, ovelaa eikö?


Ostoksen jälkeen mentiin sitten vain kiertelemään lähiseutua. Halusin pakottavasti käydä ikuistamassa rautatieaseman ukkelit. Luulin, että niitä olisi enemmän kuin vain nuo neljä tuossa seinässä kököttävää. Siinä VR´n mainoksessa nehän liikkuvat ja niillä on jalat. Intin kauan kavereilleni, että mennään sisälle katsomaan jos niitä olisi lisää. Mutta lopuksi oli pakko vain uskoa että niitä ei ole "kokonaisina" ja tyytyä siihen että minua on "huijattu". Mitäs olen tyhmä.
Erityisen ärsyttäviä olivat myös kävely teillä olevat pyöräkaistat. Kävelin koko ajan niillä ja pyöräilivät soittivat takanani vähän väliä kelloa. Miksi herran tähden sellaisia pitää olla? ei Vaasassa ainakaan ole...
Ja huomasi toden teolla, että nyt ollaan isossa kaupungissa kun keskellä kaupunkia jotkut tanssivat. Se oli kyllä hienoa katseltavaa, mutta en ole ennen samaan törmännyt. Vaasassa kaikki katsoisivat varmaan ihmeissään jos joku alkaisi keskellä toria tanssimaan.
Eduskuntatalo oli myös pienoinen pettymys. En ole aikaisemmin sitä nähnyt ja se näyttää niin heinolta kaikissa uutisissa. No se oli aika pieni ja muutenkin vain sellainen "rakennus". No onsekin sitten nähty.  Näiden nähtävyyksien jälkeen päivä oli aikalailla pulkassa ja lähdettiin kohti bussia.
Bussimatka alkoi hiljaisissa merkeissä. Kaikki olivat väsyneitä ja bussissa oli todella kuuma. Vartin yli kahdeksan kaikki jotenkin heräsivät koomastaan ja Bussikuski pisti radiosta Suomen peliä tulemaan. Suomen ensimmäisen maalin kohdalla kuullosti siltä kuin bussi olisi täynnä paviaaneja. Vähitellen USAn maali maalilta innostus pelin seuraamiseen hiipui ja lopuksi kukaan ei sitä edes kuunnellut. Loppumatka sujuikin sitten naureskellen vanhoille muistoille.
Kello yksitoista bussi kaarsi koulun pihaan. Suuntasin samantien kotiin ja sänkyyn. Matka oli todella kiva ja tähän reissuun on hyvä ns. lopettaa peruskoulu. Jäi kaikista hyvät muistot ja kaikki olivat todella mukavia. Vielä 19 päivää ja sitten se on kokonaan ohi.
25€ 15 Andiamo. No oikeasti 20 euroa, mutta ostettiin Millan kanssa puoliksi, kun kahdet sai 30€. Kivat kengät kesäksi.
Ja sitten todellinen rakkaus! 49.95€ 14.95 Mic Mac. Jos joku muistaa postauksen huhtikuulta CLICK niin sama laukkuhan siellä komeilee. Oon ihan hulluna etsinyt uutta laukkua ja tämä vain ilmestyi ja vielä hALPANA. Oli joku mallikappale niin sen takia 14.95 euroa, mutta silti. Käytiin ihan huvikseen vain Mic Macissä katselemassa ja sanoin että mennään johonkin halvempaa kauppaan missä on halpoja laukkuja. Kuin taikaiskusta törmäsin juuri samalla hetkellä rekkiin jossa oli mallikappale laukkuja 14.95 ja huomasin tämän. Menin vielä myyjältä tarkistamaan oliko laukku oikeasti oikeassa paikassa ja olihan se. No se lähti sitten ehdottomasti mukaan!
Todella pitkä postaus ja toivottavasti joku sen jaksoin lukea. Lauantaina olen menossa estetunnille ja ilmeisesti kuvaajakin tulossa, joten katsotaan jos saisin vaihteeksi tuoreita kuvia hevosrintamaltakin :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

ihana Sheinsidelta tilaamani kolttu

Vihdoinkin saatiin aikaiseksi kuvattua vähän noita uusia vaatteita ja ensimmäisenä esittelyvuorossa onkin ihana Sheinsidelta tilaamani kolttu! Toi oli jotenkin niin älyttömän suloinen, ettei sitä malttanut olla klikkaamatta messiin. Vähän kuuma tuo kyllä ulkoisesta olemuksestaan huolimatta on, ainakin itse koen tuon farkkuliiviosan hiostaneen ihan törkeästi… Mukana raahaa tietenkin paljon elämää nähneet baltsut, ei mikään paras valinta taaskaan, mutta en ole vielä löytänyt niitä unelmieni “inkkarikenkiä”, jotka tuon mekon kanssa kävisivät loistavasti yksiin! Tää taisi olla mun ensimmäinen varsinainen kesäasu blogissa tältä vuodelta, ohoh. Mutta juuh, näillä säillä on muutenkaan turha odotella ihmeitä. Kauniita säitä kyllä piisaa, mutta esimerkiksi kun mun oma hovikuvaaja olisi paikalla, aina on harmaata ja synkkää ja sataa. Buu! https://shareasale.com/r.cfm?b=1197998&u=960469&m=39236&urllink=&afftrack= Viikonloppu meni jälleen aika tavanomaisee

Insta lately 6 + sillisalaatti

Oon ennenkin ahtanut normaalit kuulumiset ig-kuvien joukkoon, joten tehdäänpä nytkin niin! Tästä kyllä tulee ihan oikeasti totinen sillisalaatti, koska ahdan tähän postaukseen muitakin kuvia, mutta katsotaan, mitä tästä tulee! Kuten jo viimeksi mainitsin, oon ollut itse tosi heikossa hapessa ja viettänyt tarpeeksi aikaa sairaalassa, joten otan nyt paremmasta voinnista riemun irti. Mulla on edelleen tosiaan tulossa postaus siitä, miten käy, kun hampaat valkaistaan kotikonstein. Odotan itsekin tuota innolla, haha… [1] Jätskiä, jee! Vähän muuten mun kamerassa on ärsyttävä ja vammainen vika, kun se luo tollaisen äklömöklön pallon kuviin… Se välillä katosi aina itsestään, mutta nyt se on kokoajan näkökentässä. Tosi. Hiton. Raivostuttavaa. Niin mutta joo, jäätelö oli tosi jees. [2] Minä ja mun tosi upea vappu”peruukki”. Huhhuh… [3] Tilasin kerran itselleni tosi tuollaisen kevyehkön iltapalan. Kaikki kuvassa esiintyvä siis upposi mun kiduksiin. Ei ollut hirveän nä